Waterontharder kopen Zevenhuizen

Een waterontharder bij de plek waar al het water je huis in Zevenhuizen binnenkomt, zorgt voor aanmerkelijk zachter water.

Wateronharder kopen Zevenhuizen

Er zijn talloze methodes en manieren om je footprint op deze wereld te verkleinen. Minder autorijden, minder vliegen, zonnepanelen, afval scheiden en ga zo maar door: over iedere handeling kun je keuzes maken. Maar wat te denken van de installatie van een waterontharder? Door je water te ontharden in je huis in Zevenhuizen zal je beduidend minder kalkaanslag krijgen. Maar hoe is kalkaanslag niet duurzaam en het voorkomen ervan wel? Dat leggen we graag in dit blog uit.

Wat kost een Eco Match waterontharder?

Grondwater is hard water

In Nederland halen we ons drinkwater grotendeels uit de grond. Dit water bevat veel kalk, hoewel de hoeveelheid ervan nog behoorlijk afhankelijk is van de locatie. Het waterbedrijf zuivert het water en brengt het naar onze huizen. Toch zit daar nog behoorlijk wat kalk in. Dat merk je goed aan apparaten die met water werken, zoals het koffiezetapparaat, de wasmachine, de afwasmachine, de waterkoker, de douche, de kranen en ga zo maar door. Eens in de zoveel tijd moet je de kalkaanslag schoonmaken.

Dat is een vervelend karweitje en in sommige gevallen zelfs een haast onmogelijke. Hoe haal je de kalkaanslag in je leidingen weg? Vaak komen daar chemische schoonmaakmiddelen bij kijken. Middelen die uiteindelijk in de riolering terechtkomen. De gemakkelijker haalbare schoonmaakactiviteiten vereisen alsnog schoonmaakmiddelen; zonder kalkaanslag zou je dus minder schoonmaakmiddelen nodig hebben.

Defecte apparatuur

Zoals gezegd, komt de kalkaanslag in apparaten die veelvuldig water gebruiken. De kalk hoopt zich op, op bijvoorbeeld verwarmingselementen. Dat zorgt ervoor dat het meer energie kost om hetzelfde te bereiken. De machines moeten harder werken. Bijkomend nadeel is dat de apparatuur eerder defect raakt. Kalkaanslag is niet goed voor deze machines.

Hoe meer kalk er in het water zit, hoe harder het water is. Dat harde water stroomt ook door je douche. Heb je vaak een droge huid? Dat los je doorgaans op met zeepjes of andere cosmetische producten. Maar die droge huid komt ook door de kalk; zacht water zorgt ook voor een zachtere huid.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Een waterontharder bij de plek waar al het water je huis in Zevenhuizen binnenkomt, zorgt voor aanmerkelijk zachter water. En dus veel minder kalkaanslag en een zachtere huid. Je zult veel minder schoonmaakmiddelen in je huis nodig hebben, minder chemische producten, minder cosmetische producten en je energierekening wordt ook lager. Op die manier verklein je je footprint dus.

Welke waterontharder?

Maar wat voor waterontharder zou je moeten kopen? Het beste op de markt is nu een elektrische waterontharder. Deze werken met één of twee cilinders, afhankelijk van de grootte van je gezin. Of de mechanische waterontharder. Deze werkt volledig op het water dat binnenkomt en daar komt dus geen elektriciteit bij kijken. Dat daar ook wel wat nadelen in zitten, leggen we hier uit. (LINK) De goedkopere variant die je veelvuldig in je zoektocht zal tegenkomen, de magnetische waterontharder, heeft haar werking nooit bewezen. Let daar dus zeker een beetje op, want goedkoop is in veel gevallen duurkoop.

Waterontharder Huren

Vanaf €36,45 / Maand

U kunt al vanaf € 36,45 per maand een nieuwe waterontharder bij ons huren. Huur is bij ons altijd inclusief onderhoud en zout. Vooraf bekijken we samen met u welke ontharder het best bij uw persoonlijke situatie past.

Daarna bepalen we de periode waarover u de ontharder wilt huren en samen resulteert dit in een voor u passende huurprijs. Mocht u halverwege de huurtermijn toch over willen gaan tot koop dan behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden.

Het huren van een waterontharder is mogelijk met de volgende 2 modellen:

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.