Waterontharder kopen Nieuwerkerk aan den Ijssel

Een waterontharder bij de plek waar al het water je huis in Nieuwerkerk aan den IJssel binnenkomt, zorgt voor aanmerkelijk zachter water.

Wateronharder kopen Nieuwerkerk aan den IJssel

Dat het schoonmaken van kalkaanslag een vervelend klusje is, dat wist je al. Anders was je niet op zoek naar een waterontharder. Maar hoe ontstaat kalkaanslag? Wat kun je er tegen doen? Wat is eigenlijk de meerwaarde van een waterontharder? Is het zo duurzaam als wordt beweerd? En hoe nodig of onnodig is het voor mijn huis in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Vanaf €36,45 / Maand

In Nederland halen we ons drinkwater voornamelijk uit de grond. Het waterbedrijf zuivert het en brengt het via de waterleiding naar onze huizen. Omdat het grondwater betreft, zit er echter nog wel kalk in het water. Hoe meer kalk er in het water zit, hoe harder het is. Dat is niet erg; kalk is zeker niet slecht voor je. Het nadeel van kalk is echter wel dat het aanslag brengt. Vooral bij apparaten die veel water te verwerken krijgen, zoals je kranen, de douche, de waterkoker, het toilet, het koffiezetapparaat, de wasmachine, de afwasmachine, etcetera.

Maar ja, hoe erg is dat? Het is een kwestie van regelmatig schoonmaken, toch? Het schoonmaken van kalk is dus een vervelend klusje. Kalk is hardnekkig. Maar als je doordenkt, zie je meer nadelen. Kalk bijt zich dus vast in je apparatuur. Als we de waterkoker als voorbeeld nemen: de kalk komt op de verwarmingselementen. Het zorgt ervoor dat deze meer energie nodig hebben om te verhitten. Zie: een extra reden voor een waterontharder. Je energierekening zal lager worden.

Daarnaast is kalk ook niet goed voor de apparatuur. Juist omdat het extra energie vereist, zullen ze eerder defect raken. De houdbaarheid van de apparatuur is dus in het geding. Zonde, dus een waterontharder zou je ook nog eens veel geld kunnen besparen. Je hoeft minder vaak je apparatuur te vervangen.

Schoonmaken betekent natuurlijk ook schoonmaakmiddelen. Minder kalkaanslag betekent dus minder gebruik hiervan. Bovendien kun je bij het verwijderen van kalkaanslag niet overal bij. Ook in je waterleiding krijg je te maken met kalkaanslag dat alleen te verwijderen is met chemische middelen.

Dus voelt het als nodig voor je huis in Nieuwerkerk aan den IJssel? En welke waterontharder wil je kopen? Het beste zou een elektrische waterontharder zijn met één of twee cilinders, afhankelijk van de grootte van je gezin. Je zou ook kunnen kiezen voor een mechanische waterontharder. Deze werkt op het water dat binnenkomt en zonder elektriciteit. Dat daar ook wel wat nadelen in zitten, leggen we hier uit. (LINK) De goedkopere variant die je veelvuldig in je zoektocht zal tegenkomen, de magnetische waterontharder, heeft haar werking nooit bewezen. Let daar dus zeker een beetje op, want goedkoop is in veel gevallen duurkoop.

Kortom, een waterontharder zal je meer voordelen opbrengen dan alleen maar minder kalkaanslag. Het verkleint je footprint op aarde, omdat het je huis verduurzaamt. Straks drink je zacht water, of sta je onder de douche met zacht water. Daarover gesproken, daar zit nog een fijn voordeel. Je huid wordt niet meer zo droog na het douchen. Juist, dat heeft ook te maken met hard water.

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.