Waterontharder kopen Nesselande

Onderdeel van die zuivering is het ontkalken van het water, maar hier wordt lang niet alle kalk uit gehaald. Het water dat je huis in Nesselande binnenkomt, is daardoor betrekkelijk hard.

Wateronharder kopen Nesselande

Ben je volop bezig je huis te verduurzamen, met zonnepanelen, extra isolatie en een warmtepomp? Er is nog een element dat je kan toevoegen: een waterontharder. Dat lost niet alleen het kalkaanslagprobleem voor je op, maar is ook wel degelijk een onderdeel van de verduurzaming. Hoe? Dat leggen we graag uit.

Hard water

In Nederland drinken we overwegend grondwater. Het waterbedrijf zuivert dit en zo komt het onze huiskamers binnen. Onderdeel van die zuivering is het ontkalken van het water, maar hier wordt lang niet alle kalk uit gehaald. Het water dat je huis in Nesselande binnenkomt, is daardoor betrekkelijk hard. Hoe meer kalk in het water zit, hoe harder het water. Deze kalk komt vooral tot uiting bij apparatuur die veel water gebruiken. Denk aan de wasmachine, afwasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat en alle kranen, inclusief douches. Je ziet na enkele weken al een witachtige substantie ontstaan. En dat wordt alleen maar meer, waardoor schoonmaken vereist wordt. Een vervelend klusje, want de substantie is hardnekkig.

(Chemische) schoonmaakmiddelen

Om het schoon te maken, kun je bijvoorbeeld azijn gebruiken. Je laat het intrekken en na een tijdje is de kalk eenvoudig weg te poetsen. Maar wat doe je met plekken waar je niet bij kunt, zoals de leidingen? Dan heb je zwaarder materieel nodig, zoals chemische schoonmaakmiddelen. Dat komt allemaal in de riolering terecht, wat niet erg goed is voor het milieu.

Ook die overige schoonmaakmiddelen zijn niet persé goed. Feit is: je moet het schoonmaken en dat kost in ieder geval veel middeltjes. Denk ook aan het douchen. Word je huid droog van het douchen? Ja, dat is op te lossen met zeepjes of andere cosmetische producten. Maar de reden dat je huid uitdroogt, is dat het water hard is. Zachter water voorkomt dat.

Defecte apparatuur

Een stapje terug: je hebt last van kalkaanslag. Het heeft zich vastgebeten in je apparatuur, zoals de verwarmingselementen van je waterkoker. Het zorgt ervoor dat deze harder moet werken om hetzelfde te bereiken. Het kost meer energie. Bovendien is het helemaal niet goed voor je apparatuur. Het zal eerder defecten opleveren.

Duurzaamheid

Een waterontharder voorkomt dit allemaal. Als het water binnenkomt, wordt het water onthard. Dit zachtere water bereikt je apparatuur en levert logischerwijs aanmerkelijk minder kalkaanslag op. Ofwel, een waterontharder in je huis in Nesselande verkleint je footprint. Het verduurzaamt je huishouden nog verder: het kost je minder energie, minder schoonmaakmiddelen en minder defecte apparatuur.

Maar welke waterontharder?

Er zijn meerdere soorten waterontharders. De elektrische werkt met één of twee cilinders, afhankelijk van de grootte van je gezin. De mechanische waterontharder werkt volledig op het water dat binnenkomt en daar komt dus geen elektriciteit bij kijken. Dat daar ook wel wat nadelen in zitten, leggen we hier uit. (LINK) De goedkopere variant die je veelvuldig in je zoektocht zal tegenkomen, de magnetische waterontharder, heeft haar werking nooit bewezen. Let daar dus zeker een beetje op, want goedkoop is in veel gevallen duurkoop.

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.