Waterontharder kopen Capelle aan den Ijssel

Is een waterontharder noodzaak? Nee, maar het brengt alsnog veel voordelen met zich mee.

Waterontharder kopen Capelle aan den IJssel

Speel je met de gedachte een waterontharder aan te schaffen? Beslist geen gek idee: het water dat via de waterleiding je huis in Capelle aan den IJssel binnenkomt is hard en dat betekent dat het kalk bevat. Dermate, dat je dikwijls last krijgt van kalkaanslag. Een waterontharder voorkomt dat. Maar wat is er precies erg aan kalkaanslag? En hoe komt het dat we het hebben?

Hard grondwater

In Nederland drinken we overwegend grondwater, dat voordat het in je woning binnenkomt gezuiverd wordt. Grondwater bevat kalk. De hoeveelheid kalk is afhankelijk waar het uit de grond komt. In het noorden van het land zit een stuk minder kalk in het water dan in het zuiden. Het waterbedrijf haalt er ook al een groot deel van de kalk uit, maar lang niet alles.

Ofwel: ons water bevat kalk. Hoe meer kalk in het water zit, hoe harder het is. En hoe meer kalkaanslag je zult hebben. Je merkt het aan de doffe waas op je glazen nadat ze uit de afwasmachine komen. Je merkt het aan je douche, waar steeds minder water uit lijkt te komen. Eigenlijk merk je het aan ieder apparaat of kraan die veel (warm) water gebruikt.

Wat is er erg aan?

Komen we bij de vraag: wat is er precies erg aan? Goed, het oogt vies, maar wat verder? Laten we een waterkoker als voorbeeld nemen. Deze verhit het water met verwarmingselementen. Hier bijt de kalk zich in vast, wat ervoor zorgt dat het de waterkoker meer energie kost om het water op te warmen. Dat levert niet alleen een hogere energierekening op, maar omdat het apparaat niet meer optimaal functioneert, ligt een defect ook eerder op de loer.

Dat geldt voor al die (huishoudelijke) apparaten. Koffiezetapparaten, afwasmachines, wasmachines, douches, kranen en ga zo maar door.

Chemische middelen

Kalkaanslag treedt ook op in de leidingen zelf. Daar kom je lastig bij. De enige oplossing daarvoor zijn chemische middelen. Kortom: je moet kalkaanslag verwijderen en je zou kunnen zeggen dat je dat goedschiks en kwaadschiks moet doen. Voorkomen is altijd beter en daar komt de waterontharder om de hoek kijken.

Nu zijn er diverse soorten waterontharders op de markt. Je hebt elektrische waterontharders met één of twee cilinders, afhankelijk van de hoeveelheid water dat je gebruikt. Je hebt mechanische waterontharders, die zonder elektriciteit werken. Dat klinkt ideaal, maar de variant kent ook wat nadelen. De goedkopere variant, de magnetische waterontharder, heeft haar werking nooit bewezen. Let daar dus zeker een beetje op, want goedkoop is in veel gevallen duurkoop. Je zult deze soort waterontharders veelvuldig tegenkomen in je zoektocht.

Noodzaak?

Is een waterontharder noodzaak? Nee, maar het brengt alsnog veel voordelen met zich mee. Je hoeft een stuk minder schoonmaakmiddelen aan te schaffen, omdat je nu eenmaal veel minder kalkaanslag hebt. Apparaten gaan hierdoor een stuk langer mee, wat je huis in totaliteit dus verduurzaamt. Op die wijze verklein je je footprint en draag je bij aan een betere wereld.

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.