Kalkfilter of een waterontharder?

Bij Eco Match kunt u een waterontharder kopen of huren. We hebben de mogelijkheden op een rij voor u gezet!

Kalkfilter of een waterontharder?

Je wil persé kalkaanslag voorkomen, maar wat is nou de beste manier om dat te doen? In je zoektocht zul je naast waterontharders ongetwijfeld ook antikalkfilters gevonden hebben. Een goedkope optie die ook absoluut werkt. Bovendien filtert een antikalkfilter niet alleen kalk, maar ook andere onzuiverheden, zoals bijvoorbeeld chloor. Dus wat zou je voorkeur zijn: een antikalkfilter of een waterontharder? Laten we beide methodes eens vergelijken.

Kalkaanslag

Eens in de zoveel tijd bereik je de drempel wat betreft kalkaanslag. Je ziet het aan de glazen deuren van de douche of in je koffiezetapparaat, of je merkt dat er minder water uit je douche komt, omdat er kalkophoping is. Het betekent dat je aan de slag moet, maar nog beter is om al deze problemen te voorkomen. Door plaatsing van een waterontharder of een antikalkfilter, dus.

Antikalkfilter

Een antikalkfilter plaats je niet bij je waterleiding, zoals je met een waterontharder doet. Nee, je gebruikt deze voor een specifiek doel en plaatst deze daarom vlak voor het moment dat het water binnenkomt, via je douche, kraan of wasmachine. Ofwel, met een antikalkfilter pak je niet al het water, maar pak je de kalk zogezegd lokaal aan. Kies je voor je wasmachine? Dan zul je merken dat je op den duur minder wasmiddel hoeft te gebruiken en dat het apparaat langer mee gaat. Je keukenkraan heeft indirect natuurlijk invloed op je koffiezetapparaat en je waterkoker. Een voor én een nadeel in één is dat je bij een antikalkfilter kunt instellen hoeveel micron deze moet kunnen filteren. Hoe lager, hoe effectiever, maar ook hoe meer druk op het filter waardoor het eerder vervangen moet worden.

Bovendien maakt een antikalkfilter geen zacht water, maar het voorkomt wel uitstekend kalkafzetting. Een antikalkfilter maakt geen gebruik van zout, zoals een waterontharder doet en dus heb je geen afvoer nodig voor het zout. Een nadeel is wel dat je het jaarlijks moet vernieuwen, waar een waterontharder aanmerkelijk langer mee gaat.

Waterontharder

Met een waterontharders tackel je al deze problemen. Je plaatst deze waar het water je huis binnenkomt en dus heb je overal zacht water. Een waterontharder is weliswaar duurder, maar gaat ook een stuk langer mee dan een antikalkfilter. Een waterontharder zorgt voor zacht water, op iedere plek in je huis. Het onderhoud is eenvoudig, het apparaat werkt en bespaart op al vrij korte termijn al geld.

Voor beiden is genoeg te zeggen, het is maar net wat je voorkeur is. Ga jij voor de waterontharder of voor de antikalkfilters?

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.