Een waterontharder in je huis in Woerden

Onderdeel van die zuivering is het ontkalken van het water, maar hier wordt lang niet alle kalk uit gehaald. Het water dat je huis in Woerden binnenkomt, is daardoor betrekkelijk hard.

Een waterontharder in je huis in Woerden

Het had wat voeten in de aarde en na het lezen van talloos veel informatie ben je eruit: je wil een waterontharder kopen. Na het definitieve besluit een waterontharder aan te schaffen, is de tijd aangebroken om je te oriënteren. Welke soort waterontharder wil je kopen? Wat zoek je precies? We hebben er al meerdere blogs over geschreven: over hard water, over de verschillende soorten waterontharders, over de meerwaarde van een waterontharder. Het voorkomt kalkaanslag, een droge huid bij het douchen en defecten aan apparatuur. Het bespaart je op langere termijn heel veel geld, want je hoeft aanmerkelijk minder schoonmaakmiddelen in huis te nemen en je apparatuur gaat een stuk langer mee, omdat ze minder blootgesteld worden aan kalk.

Je huis in Woerden

En dus zoek je de perfecte waterontharder voor je huis in Woerden. Het beste zou een elektrische waterontharder zijn met één of twee cilinders, maar je kunt ook kiezen voor een mechanische waterontharder. De goedkopere variant, de magnetische waterontharder, heeft haar werking nooit bewezen. Let daar dus zeker een beetje op, want goedkoop is in veel gevallen duurkoop. Je zult deze soort waterontharders veelvuldig tegenkomen in je zoektocht.

Kalkaanslag

Dat kalk een vervelend probleem is, heb je als het goed is allang ondervonden. De wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, de kranen, de douche: alles waar warm of heet water stroomt, krijgt er mee te maken. Kalk is een wat vies-ogende substantie, die alle glans van je glazen of apparatuur haalt. Dat is natuurlijk nog niet het ergste: kalk zorgt ervoor dat apparatuur meer werk nodig heeft om überhaupt te werken, wat ze veel energie kost. Bovendien kunnen leidingen verstopt raken door de kalkaanslag, wat een behoorlijk ingrijpend schoonmaakklusje wordt. Met chemische middelen is het op te lossen, maar die chemische middelen komen wel weer terecht in het riool, wat allesbehalve goed is voor het milieu.

Kortom: hard water veroorzaakt kalkaanslag. Kalkaanslag zorgt niet alleen voor vervelende huishoudelijke klusjes, maar ook voor schade aan je apparatuur. Zeker op de wat langere termijn kost dat veel geld. Dat niet alleen, je verduurzaamt je huis, wat je footprint hier op de wereld aanmerkelijk verkleint. Dus vervolmaak je huis in Woerden met een waterontharder. Een stapje naar nog beter.

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.