De 9 grootste voordelen van een waterontharder

Bij Eco Match kunt u een waterontharder kopen of huren. We hebben de mogelijkheden op een rij voor u gezet!

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat je geen tot veel minder kalkaanslag hebt. Dat betekent dat je veel minder schoonmaakzorgen hebt, want dat is en blijft een vervelend klusje. Kalkaanslag vindt echter ook plaats in je leidingen, waar je haast onmogelijk bij kunt. Een waterontharder voorkomt dat. Maar laten we eens puntsgewijs kijken wat de grootste voordelen zijn van een waterontharder, en waarom. Want hoe langer je erover nadenkt, hoe meer voordelen er te bedenken zijn.

De 9 grootste voordelen van een waterontharder

1. Weg kalkaanslag

We beginnen met de meest voor de hand liggende. Het water dat via de waterleiding je huis binnenkomt, bevat kalk. Je waterbedrijf heeft er al heel wat afgehaald, maar een waterontharder kan dit nog verder reduceren. Kalkaanslag is in principe niet erg, maar kan toch hinderlijk worden na verloop van tijd.

2. Je hoeft minder schoon te maken

Van je wasmachine tot je waterkoker, van je douche tot je koffiezetapparaat: waar warm water is, is kalkaanslag. Eens in de tijd zul je dat schoon moeten maken en dat is een vervelend klusje. Met een waterontharder zal dit aanmerkelijk minder het geval zijn.

3. Schoonmaakmiddelen

Om kalkaanslag te verwijderen, zijn er heel wat middeltjes op de markt. Natuurlijk, kalkaanslag is niet 100% verleden tijd met een waterontharder, maar je hoeft, zoals gezegd, veel minder schoon te maken. En dat kost je ook minder schoonmaakmiddelen.

4. Goed voor je huid

Douchen of baden doe je doorgaans in hard water, maar de kalk zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt. Met een waterontharder wordt het water zachter en dus je huid ook. Wel zo lekker en je hebt tegelijkertijd ook wat minder middeltjes nodig om je huid weer zacht te houden en te krijgen.

5. Alles wordt lekkerder

Dat kopje koffie in de ochtend zonder kalk, dat kopje thee in de avond zonder kalk, dat glaasje water in de middag zonder kalk. Natuurlijk kook je met ontkalkt water, kortom, alles wordt lekkerder met zacht water.

6. Red je apparatuur

Kalkaanslag staat misschien wat onfris, maar is ook slecht voor je apparatuur. Het slijt simpelweg sneller. Met name wasmachines en vaatwassers, die veel heet water gebruiken, gaan echt korter mee. Een waterontharder zorgt ervoor dat die apparatuur dus langer blijft werken. Toch fijn voor je CV-ketel, boiler, geiser, wasmachine, waterkoker, stoomoven, koffiezetapparaat, strijkijzer, vaatwasser, douche en ga zo maar door.

7. Je ziet het op je energierekening

Zie 4, maar daar zit nog een voordeel aan. Deze apparaten gebruiken dus heet water, maar door kalkaanslag kost het hen meer moeite om op te warmen. Resultaat: ze hebben meer stroom nodig en dat zie je terug op je energierekening.

8. Wasverzachter

Zacht water, zachtere kleding. Who needs nog wasverzachter? Kun je gewoon op besparen, want het ontkalkte water doet haar eigen werk.

9. Milieu

Minder wasverzachter, minder stroom, minder wasmiddel, minder defecte apparaten, minder afschrijvingen = goed voor het milieu. En wat te denken van al die chemicaliën die je moet gebruiken om kalkaanslag te verwijderen?

Vragen, advies of een offerte?

Eco Match helpt u altijd snel en vriendelijk

© 2023 – Eco Match Waterbehandeling B.V.